Hvad er stress coaching?

Stress coaching afdækker, hvad der belaster dig, og hvilke forandringer, der kan reducere dit stress niveau.

Stress er et udtryk for, at der er noget, der “ulmer” i dit sind. At der er noget, du bliver nødt til at forandre, hvis du vil fastholde din fysiske og psykiske sundhed. Stress er et tegn på, at du bruger flere ressourcer, end du har! Og det hænger ikke sammen i længden.

Måske ved du godt, hvad det er, der presser dig, men har valgt at “lægge låg på”. Måske ved du det ikke rigtigt eller slår det hen som irrelevant, eller at det gør du noget ved “en anden dag”. Men det er bedre at kigge tigeren i øjnene nu og løse det, der presser. Ofte viser det sig endda, at det var en paptiger. Derfor er det en god idé at tage fat på udfordringerne, inden de vokser sig større og måske mere komplicerede.

Hvad er dine muligheder? Hvad er realistisk at gennemføre? Og hvordan og hvornår, vil du gøre det?

Det er dig, der vurderer, hvad du vil forandre, på baggrund af de refleksioner og opdagelser, du gør i samtalens løb.

Stress coaching hjælper dig til at finde idéerne, ressourcerne og mulighederne – og få sat begrænsningerne i det rette perspektiv.

Med andre ord: Stress coaching hjælper dig til at sætte ord på det, du vil – også selvom udgangspunktet var, hvad du ikke ville!

Dit liv består af dine valg, og coaching kan støtte dig i den proces.

Hvornår er man stresset, og hvornår har man en depression?

Det er utroligt svært at sige – også for eksperterne. Men der er en del test, som din læge kan gennemføre, for at vurdere det. Så start altid med et besøg hos lægen. Så kan du med fordel fortsætte med et besøg hos en coach og begynde at arbejde fremad i forhold til de kræfter, du har.

For at give indblik i hvad det vil sige at have en depression, her her et link til en kort film fra WHO, som jeg synes giver nogle fine billeder på det:

Inge Madsen

Ring 26 13 53 75

send en mail