Er jeg stresset?

Ordet stress bruges i mange forskellige sammenhænge, derfor kan det være en god idé at få sat lidt ord på, hvordan du har det.

Derfor findes der også mange forskellige tests, og mange virksomheder der selv laver stress test. Jeg har valgt at bruge KEDS testen, som Det Nationale Center for Arbejdsmiljø anbefaler.

Testen er særdeles enkel og udfylde, og du får en indikation af, om der er tale om stress, eller om det handler om det pres, der kan lede til stress, med mindre du bliver opmærksom og skaber en forandring – fx en omprioritering af din tid eller dine gøremål.

På dette link kan du læse mere om testen og downloade et skema:

https://nfa.dk/da/Vaerktoejer/Sporgeskemaer/Sporgeskema-om-udmatningssymptomer-KEDS

Det tager ikke lang tid at udfylde, og på den måde har du et godt grundlag til at beslutte, om du vil tale med din læge eller nedsætte dit stress niveau ved at prioritere anderledes, end du gør i dag. Husk også, at det ene ikke udelukker det andet.

Er det stress, er det vigtigt at tage det alvorligt og komme i gang med at skabe de nødvendige forandringer så hurtigt som muligt. Mangler du inspiration til det, kan du evt. se mine videoer om emnet her:

Link til Generelt om stress – video 1

Link til Generelt om stress – video 2

I fanen med blog og artikler er der endnu mere inspiration til, hvad du kan gøre hvis du er stresset.

God fornøjelse.